‘De naam heb ik gehouden’

Op 1 juli was het precies één jaar geleden dat Patrick Braspenning Kwekerij J. Bevers en Zn. in Wernhout overnam. Hij werd hiervoor benaderd door de vorige eigenaar. De naam heeft hij gehouden.

Braspenning: “De vorige eigenaar heeft mij drie jaar geleden al voor de overname benaderd, ik was niet speciaal op zoek. Toen het rond was heb ik mijn eigen bedrijf in twee jaar leeggedraaid en ben ik naar Wernhout verhuisd. De naam Bevers heb ik gehouden, omdat deze goed bekend staat in de regio en ver daarbuiten.”

Patrick Braspenning bij zijn Acer in pot.
Patrick Braspenning bij zijn Acer in pot. (foto: Sandragrafie)

Op zijn huidige bedrijf kweekt Braspenning voornamelijk Acer en daarnaast HamamelisMagnolia en Syringa; op zijn vorige bedrijf vooral bos- en haagplantsoen en plantgoed van Prunus en Buxus. Deze teeltwas veel grootschaliger, nu heeft hij meer klantcontact. “Het is allebei heel leuk om te doen, maar eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Het is totaal iets anders.”

In De Boomkwekerij nr. 14 en in het digitale magazine vertelt Braspenning verder waar hij de afgelopen weken druk mee was op de kwekerij, en wat hij hoopt te laten zien op GrootGroenPlus. En hoe hij de toekomst ziet, ook qua vinden van personeel. Geen (digitaal) abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties