Deelnemersveld Baumschultechnik 2019 loopt vol

Verreweg de meeste fabrikanten en leveranciers van boomteelttechniek die de laatste keer meededen aan Baumschultechnik, komen ook volgend jaar augustus naar de internationale vakbeurs in Pinneberg.

Baumschultechnik 2012 telde meer dan 300 deelnemers uit verschillende landen. „Rond de 80% komt volgend jaar weer”, zegt Heinrich Lösing, bedrijfsleider van de Versuchs- und Beratungsring die ook weer de volgende vakbeurs organiseert, op 29 en 30 augustus 2019. Beursthema is ’Innovation trifft tradition’ ofwel ’Innovatie past bij traditie’.

De deelnemers zijn reeds aangeschreven en melden zich nu aan. Het programma is inmiddels ook globaal rond. „Er zullen meer demonstraties te zien zijn, maar minder presentaties worden gegeven”, aldus Lösing. „Want boomkwekers willen machines toch het liefst in werking zien.”

Nieuw: techniek voor kerstboomteelt

Nieuw in het programma is aandacht voor machines en werktuigen speciaal voor kerstboombedrijven. Ook zullen onder andere robots te zien zijn, zoals de pottenrobots van het Amerikaanse Harvest Automation die importeur Hauert reeds heeft gedemonstreerd op kwekerijen in Noord-Duitsland. Tevens zal Robot Makers in de vollegrond demonstreren.

Verder zal Baumschultechnik de nieuwste technologie laten zien op het gebied van mechanische onkruidbestrijding, automatische sortering van wortelgoed, drones, transport en meer.

Baumschultechnik 2019 wordt georganiseerd in combinatie met het 200-jarig jubileum van toeleveringsbedrijf Hermann Meyer in Rellingen, plus Florum – Holsteiner Baumschultage: kwekers in de regio houden van 29 augustus tot 5 september open dagen.

Foto: Arno Engels

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties