Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Demokwekerij Westland neemt intrek in World Horti Center

  Demokwekerij Westland neemt intrek in World Horti Center

  0

  Vanaf 16 oktober hebben participanten van Demokwekerij Westland met hun faciliteiten en (internationale) diensten hun intrek genomen in het World Horti Center (WHC). Vanaf december 2017 vinden ook onderzoeken in de nieuwe onderzoeksfaciliteiten plaats.

  Voor de participanten, vooraanstaande bedrijven uit de tuinbouwtechniek en toeleveranciers, is bijna 1 ha demonstratie- en presentatieruimte beschikbaar. De teller staat nu op 65, maar er is ruimte voor zo’n 80 bedrijven.

  De Demokwekerij creëert in het WHC ook een diensten & adviesplein, vergaderruimtes, een restaurant en een Rabotorium waar bijeenkomsten zijn te organiseren voor ruim 250 personen.

  Studenten hadden aan het begin van het nieuwe schooljaar, begin augustus, al hun intrek genomen in het mondiale kennis- en innovatiecentrum. De beoogde interactie tussen studenten en bedrijven en tussen studenten en bedrijven onderling in een groene, innovatieve en kennisrijke omgeving krijgt steeds meer gestalte. „Demokwekerij Westland versterkt binnen deze samenwerking,  waarin het volledige glastuinbouwcluster is vertegenwoordigd, haar positie als platform/vliegwiel voor innovatie binnen de glastuinbouw”, aldus directeur Peet van Adrichem.

  Dat bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs voor de tuinbouwsector samen onder een dak zitten, maakt het World Horti Center volgens Van Adrichem uniek. „Een brede diversiteit aan bedrijven uit de tuinbouwtechniek en toeleveranciers. Dit maakt het interessanter voor nationale en internationale bezoekers. Maar het complex wordt vooral de kraamkamer van de glastuinbouw die perfect aansluit op de praktijk. Het World Horti Center gaat een voorname rol spelen van tekentafels naar de praktijk.”

  Daarmee snijdt het mes aan twee kanten, aldus Van Adrichem. „Het bedrijfsleven wordt geholpen en studenten hebben interessante opdrachten. Bedrijfsleven werkt mee aan de leerstof en studenten dragen bij aan het oplossen van vraagstukken waarmee bedrijven zitten om innovaties van de grond te krijgen.”

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar