Denemarken werkt aan tracering van met Xylella besmette planten


In Portugal is onlangs Xylella aangetroffen in Rosmarinus. Een deel van die planten heeft zijn weg via Nederland gevonden naar Denemarken. Daar worden nu inspanningen gedaan om tot op consumentenniveau de planten op te sporen.

Het Deense Agentschap voor Landbouw roept alle planten terug die afkomstig zijn van de partij waarin in Portugal Xylella is aangetroffen. Het agentschap beoordeelt dat het risico van Xylella zeer groot is en werkt daarom aan het vinden en vernietigen van alle planten die het land zijn binnengekomen. Zij heeft ook foto’s verspreid waarop een van de planten te zien is.

Twee groothandels uit Kopenhagen zouden de planten via Nederland hebben gekocht en deze inmiddels hebben geleverd aan diverse winkels in het land.

Het Portugese DGAV, tegenhanger van de Nederlandse NVWA, heeft gereageerd op de huidige status van de kwekerij in Portugal.


Hoe ziet de plant uit de besmette partij er uit? Mag de kwekerij in Portugal nog planten leveren? Lees meer hierover in de digitale editie van De Boomkwekerij via mijnboomkwekerij.nl

Voor meer informatie over Xylella: Kijk op PlatformGroen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties