Desch Plantpak neemt IPP-fabrieken over

Desch Plantpak (Desch) neemt alle bedrijfsactiviteiten over van IPP. Met de overname wil Desch haar positie op het gebied van thermovorm- en spuitgietproducten voor de tuinbouwindustrie een flinke impuls geven.

IPP heeft twee fabrieken; IPP Holland in Nederland en Interplast Plastic Products in Polen.
Jan Willem Wieringa van Desch: „Wij hadden al geruime tijd de ambitie onze spuitgietcapaciteit uit te breiden. IPP sluit perfect op ons aan, met complementaire producten en een sterke marktpositie, ook in Oost-Europa.”

Ook IPP zelf is verheugd met de overname. Eigenaar Henk Aufderhaar: „Ik ben 71 en ik zocht vooral naar continuïteit voor mijn medewerkers. Bij Desch heb ik die gevonden.”

Desch en IPP samen beschikken over meer dan 70 spuitgietmachines, verspreid over productiecentra in het VK, Nederland en Polen. Het bedrijf telt ruim 300 medewerkers en de gezamenlijke omzet bedraagt circa € 80 miljoen, inclusief thermovorm. Eerder nam Desch ook spuitgietfabrikant EPLA over.

Over Desch

Desch produceert potten en containers, transport- en marketingtrays, zaad- en vermeerderingsbakken en perkplantverpakkingen voor de tuinbouw. Desch Plantpak produceert ook een reeks spuitgiet-sierpotten, hangpotten, schalen en accessoires onder de merknaam EPLA.

Henk Aufderhaar is 71 jaar. „Ik zocht continuïteit voor m’n medewerkers.” (Foto’s: Ron Barendse)

In De Boomkwekerij stond vorig jaar een interview met Henk Aufderhaar (met inlog). „Plastic is het mooiste product dat er is”, zegt hij daarin onder andere.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties