Directeur Baas: ‘We gaan weer volop draaien voor Max Bahr én Praktiker’

Baas Plantenservice begint deze week weer met het beleveren van zowel Max Bahr als Praktiker, meldt directeur Ad van de Wijdeven. Hij is vooral blij verrast dat Praktiker toch doorgaat. „We hebben de flessen champagne laten knallen.”

„Vanaf nu kunnen we weer vol gaan draaien voor de winkels van Praktiker. De eerste orders zijn binnen, kwekers kunnen ons weer beleveren en we zijn bezig om het vervoer naar de bouwmarkten te regelen”, aldus Van de Wijdeven dinsdagochtend. „En binnen enkele dagen gaan we zo ook draaien op Max Bahr.”

Vanuit de financiële wereld is een groot vertrouwen in voortzetting van beide bouwmarktformules. Een aantal investeerders heeft namelijk businessplannen ingediend bij een bemiddelende investeringsbank. Van de Wijdeven: „Die beoordeelt wiens businessplan het best past. De bedoeling is dat de ketens in hun geheel worden overgenomen.”

Aanvankelijk werd gedacht dat de bouwmarktformule Praktiker in de toekomst zou verdwijnen, omdat deze niet zo succesvol was als de formule Max Bahr. Een aantal goed lopende winkels van Praktiker was daarom al omgebouwd tot Max Bahr.

„We waren ervan overtuigd dat Max Bahr zou doorgaan. In Praktiker hadden we het minste vertrouwen”, erkent Van de Wijdeven.