De Boomkwekerij Nieuws Directeur Royal Lemkes: ’Overheid moet de sector redden’

Directeur Royal Lemkes: ’Overheid moet de sector redden’

0

Van de 33 landen die Lemkes belevert zijn er nog maar een viertal open: Nederland, VK, Ierland en mondjesmaat Duitsland.

„Gelukkig zijn de bouwmarkten in Duitsland nog open en leveren we in overleg met OBI nog mondjesmaat, zegt Michiel de Haan, Managing Director van Royal Lemkes dinsdag aan het eind van de middag.

„Het is een zeer zorgelijke, hectische en dramatische tijd voor de sector. Onze omzet op deze normaal drukke dinsdag was nog geen 20% van normaal, en we hebben naast alle uitzendkrachten heel veel collega’s naar huis moeten sturen. Een bizar gezicht: lege hallen en lege kantoren in week 12.”

Michiel de Haan: „Onze prachtsector is in nood.”

„Met collegabedrijven en Royal FloraHolland maken we ons hard voor overheidssteun voor de hele sector. We spreken elkaar elke dag om een eenduidige stem naar de politiek en banken te hebben. Onze prachtsector is in grote nood en directe hulp van de overheid is een must.”

Maandag reageerde De Haan ook al op de onzekere situatie.

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar