DRD-lijst uitgebreid met Cleanacres mengdoppen

De DRD-lijst is uitgebreid met de luchtvloeistof-mengdoppen Cleanacres Airtec NAP06LD 80 type 35 (groen) en NAP06LD 80 type 40 (blauw). Daarnaast zijn een aantal aanvullingen in de DRD-lijst opgenomen.

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft de luchtvloeistof-mengdop Cleanacres Airtec NAP06LD 80 type 35 (groen) ingedeeld in de DRD-klasse 50% en de luchtvloeistof-mengdop Cleanacres Airtec NAP06LD 80 type 40 (blauw) ingedeeld in de DRD-klassen 50% en 75%. Het gaat hierbij om meerdere vaste combinaties van vloeistofdruk en luchtdruk. Beide Airtec luchtvloeistof-mengdoppen hebben een tophoek van 80 graden en zijn daarom, met de bij de DRD-klasse bijbehorende combinatie(s) van vloeistofdruk en luchtdruk, opgenomen in tabel 1b op de DRD-lijst.

De TCT adviseert waterschappen over toegestane technieken en doppen voor driftreducerende maatregelen. De actuele lijst van driftreducerende doppen (DRD) en de actuele lijst van driftreducerende technieken (DRT) zijn te vinden op de site van helpdeskwater.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties