Drones bestuiven fruitbloesems sneller dan bijen dat doen

  Drones kunnen bloesems van fruitbomen veel sneller bestuiven dan bijen dat doen. Binnen een uur slaagt een drone erin een groter areaal te bestuiven dan bijen dat in twee weken kunnen, zo blijkt uit de inzet van drones voor de bestuiving van amandel- en kersenbloesems. Inmiddels worden drones ook in ander fruit toegepast, meldt de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). In de Amerikaanse staat New York is afgelopen voorjaar voor het eerst een drone gebruikt om appelbloesems te bestuiven.

  Behalve dat drones bloesems veel sneller kunnen bestuiven dan bijen dat kunnen, hebben ze nog een voordeel. Ze zouden namelijk ook effectief zijn onder koude omstandigheden, als bijen niet vliegen.

  Op het New Yorkse proefperceel vloog een zogeheten hexacopter voor het verspreiden van de pollen in een uitgezet patroon heen en weer over de rijen appelbomen op een hoogte van ongeveer 2,5 meter boven het gewas. Doel van de proef was te onderzoeken of deze vorm van bestuiven tot een hogere productie en kwaliteit leidt. De bestuivingsdrone is een ontwikkeling van de bedrijven Dropcopter en Syracuse.

  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jurriaan
  Jurriaan
  1 jaar geleden

  En dan begrijpen sommige mensen maar niet dat een groeiend deel van de bevolking een enorme aversie ontwikkelt tegen AI, automatisering en robotisering van onze wereld! En de bijen zelf dan? Hebben die nog ergens recht op? Laat die tech-bedrijven hun energie steken in het oplossen van echte problemen. Me dunkt, er is genoeg om je op te storten! #paardachterdewagen

  Kerem
  Kerem
  1 jaar geleden

  Een ziek mentaliteit wel in belang van technologie bedrijf “ Drones bestuiven fruitbloesems sneller” om moeras in te gaan zonder respect voor ecologie en nieuwe generaties.. wie zegt dat de kleine geheugen van mens draagt veel meer kennis dan de DNA en genen van moeder natuur ! I schaam me dood !

  Nel
  Nel
  1 jaar geleden

  Waarom zo negatief
  De bij mag zeker blijven meedoen
  Ze wordt een handje geholpen