’Droom om samen een bedrijf te beginnen’

Vijf jaar geleden startten Dries en Liesbeth Aerden vanuit het niets hun eigen kwekerij. „Snel reageren is onze belangrijkste succesfactor.”

Eigenaar Dries Aerden (32) was tot enkele jaren geleden adviseur in de rundveehouderij. Zijn vrouw Liesbeth (33) werkte bij het Proefstation voor de groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver. „We hadden altijd al de droom om samen een bedrijf te beginnen. Maar in welke sector, dat was nog niet duidelijk”, vertelt Dries.

De plannen werden concreter toen Aerdens vader het jonge stel attendeerde op een boomkwekerij die te koop stond in Belgisch-Limburg. „We zijn hier gaan kijken, maar het bedrijf was te groot voor ons. We wilden liever klein starten en een en ander langzaam uitbouwen. Onze interesse voor de boomkwekerijsector was echter wel gewekt. Vooral het feit dat de sector veel mogelijkheden biedt om de afzet in eigen hand te houden en zelf de prijs te bepalen, sprak ons aan. Handelen zit mij in het bloed”, zegt Dries.

Vijf jaar geleden startten Dries en Liesbeth Aerden vanuit het niets hun eigen kwekerij. (foto: Ank van Lier)

Lees meer over Plantura in De Boomkwekerij 23. Dit nummer ligt vanaf 6 november bij abonnees op de mat. U kunt het artikel ook lezen in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties