’Drukte is nu beter te behappen’

„De handel in boomkwekerijproducten is de hele zomer goed doorgelopen”, zegt Max Hoogenboom, mede-eigenaar van tuinplantenexporteur Plantline. Het bedrijf is inmiddels ingesteld op de veranderingen door Brexit.

„De resultaten zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar, waarvan we toen dachten dat die niet meer waren te evenaren. Het is nu wel wat beter te behappen dan afgelopen voorjaar, toen we de vraag bijna niet konden bijhouden.

Brexit heeft ons veel extra werk gegeven door alle procedures die met de export en import naar Engeland te maken hebben. Nu we erop zijn ingesteld, gaat het ons allemaal wat makkelijker af, alhoewel de regels ook steeds weer veranderen en ook wij weer de nodige aanpassingen moeten doorvoeren. Wij nemen zelf al het papierwerk van export en import voor onze rekening. Onze klanten hebben er geen omkijken naar. Ze betalen uiteraard wel wat meer door al die formaliteiten en het kost soms ook wat meer tijd om onze handel bij de klanten te krijgen, maar dat weerhoudt hen er niet van om flink door te blijven kopen.”

„We zijn nu ingesteld op Brexit”, zegt Max Hoogenboom. (Foto: Plantline)

Toch denkt Hoogenboom dat deze piek niet eeuwig kan duren.

Lees de hele rubriek op de marktpagina’s in De Boomkwekerij editie 19. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties