Drukte met afroepen, ondanks carnaval

Bos- en haagplantsoenkwekers in regio Zundert hebben afgelopen week niet veel carnaval gevierd, want het was alle hens aan dek met rooien en afleveren. En dat is het nog steeds.

„Ze hebben carnaval dit jaar niet goed gepland!”, zei Marc Lodders woensdag met een lach. „Zoveel afroepen, en er bleven er maar bij komen.” Bij Lodders Boomkwekerijen in Wernhout was het daarom „iedere dag van ’s morgens 7 tot ’s avonds 10 hard werken.” En daarna toch nog wat carnaval gevierd, maar de ochtend erop stond iedereen weer nuchter op het veld en in de loods te werken.

’Niet normaal zo druk nu’

Ook op andere bedrijven was het afgelopen week druk, en dat zal het de komende weken nog wel blijven. „Eigenlijk niet normaal hoe druk het nu is”, aldus Jolanda van Hasselt van Boomkwekerij PCC van Hasselt in Zundert. „Alsof mensen weinig geduld meer hebben.”

Maart is altijd wel een topmaand voor bos- en haagplantsoen, dan wordt er veel omzet gedraaid. Afgelopen najaar was de omzet al gestegen ten opzichte van een jaar geleden, zo maakte Van Oers Agro deze week bekend, en toen begonnen producten al op te raken.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties