Duitse aanlegmarkt floreert

Bedrijven op de Duitse aanlegmarkt zijn optimistisch gestemd. Zij zien hun orderportefeuille gevuld en het lijkt er op dat dat in 2021 niet veel anders zal zijn. „Ondanks corona hebben wij het voorrecht om te kunnen werken en hebben alle reden om dankbaar te zijn”, zegt Lutze von Wurmb, voorzitter van Bundesverbandes Garten-, Landschafts- und Sportplatzbau.

Dit najaar peilde de Duitse branchevereniging voor bedrijven op de aanlegmarkt, Bundesverbandes Garten-, Landschafts- und Sportplatzbau (BGL), de stemming onder haar leden. Die schetsten over het algemeen een positief beeld van hun economische situatie.

Privétuinen belangrijkste omzetmaker

Particuliere tuinen hebben een aandeel van zo’n 58% in de totale omzet van de Duitse aanlegbranche en zijn daarmee de belangrijkste omzetmaker. „En ondanks dat de algemene economische situatie vanwege corona moeilijk is, blijven we ook voor 2021 voorzichtig optimistisch voor dit segment”, aldus Von Wurmb.


De uitstekende stemming onder Duitse hoveniers ligt voor een deel in de goed gevulde orderportefeuilles. Voor de aanleg van nieuwe tuinen zijn hoveniers gemiddeld de komende 19 weken bezet, dit is 2 weken meer dan in het najaar van 2019.

De Duitse aanlegmarkt floreert. (foto: Shutterstock)

Lees in De Boomkwekerij 25 meer over de Duitse aanlegmarkt. Wat zegt bijvoorbeeld Michel Koster van Boot & Dart over de situatie bij onze oosterburen. En wat wordt in Duitsland bedoeld met het Greta-effect? De Boomkwekerij 25 ligt 4 december bij abonnees op de mat. Lees het artikel ook in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties