Duitse boomkwekers willen meer toezicht op import

  De Duitse bond van boomkwekers BdB vindt dat de Duitse deelstaten meer mensen in dienst moeten nemen om toezicht te houden op de insleep van quarantaineorganismen.

  De bond ontwikkelt in overleg met het Duitse ministerie van landbouw een richtlijn voor het importeren. Boomkwekerijen die zich aan die richtlijn houden verkleinen de kans op een besmetting, is het idee. De richtlijn is naar verwachting nog deze zomer klaar en goedgekeurd zodat die zo snel als mogelijk kan worden toegepast door de bedrijven, hoopt de bond.

  Maar niet alleen de sector moet een inspanning verrichten om ziekten en plagen buiten de deur te houden, de Duitse boomkwekers vinden dat ook de overheid een steentje moet bijdragen. De Europese richtlijn voor plantgezondheid en de bescherming tegen besmettingen met q-organismen vergt volgens de boomkwekers intensief toezicht. De BdB roept de deelstaten dan ook op om meer ambtenaren in dienst te nemen die toezicht gaan houden om de handelsstromen. Daarmee zouden de deelstaten in hun besprekingen voor de begroting rekening moeten houden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties