Duitse inzet voor behoud bomen langs wegen wordt gecontinueerd

  Duitse parlementariërs blijven zich inzetten voor verkeersveiligheid met behoud van bomen langs wegen. Op 14 mei hebben zij daartoe de voortzetting van Parlementsguppe Kulturgut Alleen bekrachtigd. De Duitse kwekersbond steunt de initiatieven.

  Parlementsguppe Kulturgut Alleen maakt zich sterk voor verkeersveiligheid, maar streeft daarbij naar het behoud van bomen langs wegen. Onderwerpen die in de groep worden besproken zijn onder andere de maximum snelheid, een inhaalverbod op onoverzichtelijke stukken weg en flexibilisering van de afstand van de weg tot de te planten bomen.

  De groep geeft ter bevordering van de verkeersveiligheid prioriteit aan het opwerpen van verkeersbelemmeringen boven het kappen van bomen. Ook wil zij het gebruik van strooizout beperken en het gebruik van bijvoorbeeld grind en zand bevorderen.

  ’Blij met voortzetting’

  Helmut Selders, voorzitter van de Duitse kwekersbond, is blij met de voortzetting van de Parlementsgruppe Kulturgut Alleen en zegt dat de bond graag haar kennis ter beschikking stelt aan de groep. „Bomen langs wegen vervullen niet alleen een esthetische functie, maar zorgen tevens voor ecologische bruggen binnen een gebied en daarnaast voor voedsel voor talrijke diersoorten.”

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties