De Boomkwekerij Markt Duitse kwekersbond vraagt aandacht voor bijvriendelijke beplanting

Duitse kwekersbond vraagt aandacht voor bijvriendelijke beplanting

0

Vandaag vindt in het Duitse parlement een discussie plaats over een verbod op het gebruik van neonicotinoïden. Deze middelen zouden zorgen voor bijensterfte. Bund deutscher Baumschulen vraagt in dat kader extra aandacht voor bijvriendelijke planten.

Bund deutscher Baumschulen pleit voor de aanplant van meer bijvriendelijke bomen en planten. Volgens de Duitse kwekersbond is dit de meest effectieve maatregel tegen bijensterfte. „In de discussie over bijensterfte wordt vaak deze eenvoudige maar ook nog eens duurzame oplossing genegeerd”, zegt de kwekersbond in een persbericht. Zij doet dit op de dag dat in het Duitse parlement wordt gediscussieerd over een mogelijk verbod op het gebruik van neonicotinoïden.

Naast bijvriendelijke tuinen en gazons in het algemeen, noemt de kwekersbond bloemen van esdoorn, linde, kastanje, eik en appel als natuurlijke voedselbronnen voor bijen en hommels. Bovendien zorgt aanplant voor een betere biodiversiteit in de stad.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar