“Duitse markt is extra kans voor zuidelijke telers”

  Tien jaar geleden werd de zuidelijke coöperatie Paletti Growers opgericht. Tegelijk met de start van Greenport Venlo, én de oprichting van Veiling Rhein-Maas. Wat leverde dat op? En hoe ziet de toekomst van de sierteelt in de Limburgse regio eruit? „De Duitse markt is al jaren stabiel qua omzet. Dat is een enorme kans”, aldus Henk Weijs, business development manager bij Royal FloraHolland.

  Ook Jean Aerts, voorzitter regio Limburg bij Glastuinbouw Nederland, en oud-chrysantenteler kijkt positief naar de toekomst van deze regio: „Greenport Venlo heeft zich de afgelopen honderd jaar steeds weten te vernieuwen en te ontwikkelen. Er is goed agrarisch gerelateerd onderwijs. Veiling Rhein-Maas heeft zich bewezen. De tuinbouwregio weet zich staande te houden. De oprichting van coöperatie Paletti Growers is hierin heel belangrijk geweest. De telers in deze club zijn erg verschillend qua type bedrijf, en werken uitstekend samen.”

  Henk Weijs: “Goed dat paletti Growers ook duitse leden heeft”


  Samenwerking houdt niet op bij de grens
  Henk Weijs, geboren Limburger, is business development manager voor Royal FloraHolland. Hij was elf jaar geleden nauw betrokken bij de start van Paletti Growers. „Toen al waren er veranderingen in areaal en opvolgingsproblematiek. Veel kwekers leerden elkaar door Paletti Growers voor het eerst kennen, wat een bijzondere samenwerking opleverde. In die periode stond de Floriade 2012 nog op de agenda om naar Venlo te komen, ontstond Veiling Rhein-Maas en werd Venlo als Greenport aangewezen. Voor de groep telers was dit de aanleiding om de krachten te bundelen. Goed dat Paletti Growers inmiddels ook Duitse leden heeft. Samenwerking houdt niet op bij de grens.”  

  Wil je het hele verhaal over de sierteelt in het zuiden en Greenport Venlo lezen? Kijk hier dan vast in ons digitale magazine. Of lees het dit weekend in ons fysieke blad.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties