Duitse sierteeltketen wil veengebruik verminderen

Duitse organisaties in de sierteeltketen streven gezamenlijk naar een lager veengebruik in Duitsland. Zowel in potgrond als het gebruik door consumenten.

De Bund deutscher Baumschulen (boomkwekers), Zentralverband Gartenbau (sierteelt), Handelsverband Heimwerken, Bauen und Garten (bouw en aanleg) en Verband Deutscher Garten-Center (tuincentra) melden gezamenlijk dat ze streven naar 50% minder professioneel veengebruik in 2025. Voor dat jaar streven ze naar minimaal 20% minder veen in potgrond; hiervoor zijn dus veenalternatieven noodzakelijk. Voor 2030 streven de organisaties naar minimaal 30% minder veen in potgrond.

De Duitse organisaties streven daarnaast naar 70% minder veen dat consumenten gebruiken. Aanleiding voor al deze streefpercentages is het Klimaschutzplan 2050, het actieplan van het Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit om met name de CO2-uitstoot in Duitsland terug te dringen.

Minder veen is nog niet wettelijk verplicht, maar Kekkilä-BVB vermoedt dat dit internationaal wel gaat komen. Het potgrondbedrijf zet zwaarder in op veenalternatieven, lees hierover in ons digitale magazine (met inlog).

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties