Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Dümmen Orange optimaliseert Greencare procedure

  Dümmen Orange optimaliseert Greencare procedure

  0

  Veredelingsbedrijven zitten net als de gehele keten in een duurzaamheidsmodus. Niet alleen door een sterker eigen bewustzijn, maar ook door de vraag van kwekers en afzetkanalen. Greencare is de naam van de fytosanitare standaard die Dümmen Orange gebruikt om te zorgen dat kwekers een ziektevrij product kunnen krijgen. Met een nieuwe Elite-locatie in Rheinberg wordt de standaard verder geoptimaliseerd

  Op de FlowerTrials-locatie van Dümmen Orange in Rheinberg zetten ze op 30 mei alles in het werk voor een optimale presentatie in week 24. De dag ervoor is door de hevige regenval enige terugslag geweest, maar dat baart niet tot zorgen. Op het bedrijfsterrein heeft dat deze dag niet de interesse. Genodigden krijgen de kans voor het eerst en laatst de nieuwe Elite-locatie te bezoeken, voordat die hermetisch wordt afgesloten voor buitenstaanders. Alleen eigen personeel is dan onder strikte hygiënemaatregelen nog welkom.

  Van 6 naar 1
  Voor Rheinberg is gekozen om het risico voor pathogenen nog verder te verkleinen. „Als je bijvoorbeeld in het Westland gaat zitten, is het met al die gewassen vragen om moeilijkheden. De logistiek is er wel gunstiger, als optie voor de locatie is ook even de Maasvlakte de revue gepasseerd. Al gauw kwam echter Rheinberg in beeld”, licht fytosanitair manager Jaco van Straten toe.

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar