Tuin en Landschap nieuws Dutch Power Company overgenomen door Amerikaans bedrijf

  Dutch Power Company overgenomen door Amerikaans bedrijf

  0

  Dutch Power Company (DPC), producent van professionele maaiers en machines, is overgenomen door het Amerikaanse Alamo Group. Het beursgenoteerde Alamo ontwerpt, produceert en distribueert hoogwaardige machines waaronder een breed assortiment maaiers voor professioneel gebruik.

  DPC is bekend van de merken Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex. De overname levert het wereldwijd opererende Alamo een stevige marktpositie op in Europa, met name in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, het voornaamste afzetgebied van DPC.

  Nichemarkt

  Peter Mouthaan, algemeen directeur van DPC zegt ‘dankbaar en trots’ te zijn om met een bedrijf als Alamo de marktpositie verder te ontwikkelen. „Het samengaan van beide bedrijven levert een sterke positie op in een nichemarkt van professionele machines voor tuin-, park-, berm- en slootonderhoud. De merken van DPC profiteren van het grote netwerk van Alamo; dit biedt ruimte voor versnelde groei. Ik zie de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

  Mouthaan stelt dat de overname geen gevolgen heeft voor het personeel van DPC. De vestigingen in Giessen, Enschede en Middelburg blijven open. De door DPC gevoerde merken Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex blijven voortbestaan.

  Reageer op dit artikel

  avatar