Opinie Coen Dekkers Een nieuwe

  Een nieuwe

  1

  Maandagochtend iets voor 7 uur loop ik nog slaperig mijn kantoor binnen. Ik start de PC op, maak daarna een klein rondje door de werkplaats, start de compressor en zet de steksteker aan. Zo, terwijl dat allemaal loopt, neem ik een koffie. Heerlijk, alles draait, en omdat er al is voorbereid qua pottenvullen kan ik even kijken, genieten en wat bijkomen.

  Twintig minuten later loop ik terug naar mijn kantoor. Op het blauwe scherm van mijn PC draait een rondje.  Hij is nog niet opgestart en om er nu ook koffie in te gieten om wakker te worden gaat me net te ver. Ik wil echt een nieuwe. En ik moet tegenwoordig in de ‘cloud’ werken begrijp ik. Sinds er hier glasvezel ligt kan dat ook, we streamen met zijn allen wat af deze dagen, en zonder gemopper!

  Nadat-ie eindelijk opgestart is, surf ik naar Coolblue, die coole gasten zijn het toppunt van behulpzaam en Coolblue’s choice vind ik helemaal prima, ik hou er wel van voorgezegd te worden. Een online vragenlijst gaat me helpen een keuze te maken voor een nieuwe desktop. Gewoon lekker degelijk.

  ‘Ik wil internetten en mailen’, ja, dat lijkt me alvast een prima keuze. En dan:  ‘Ik wil foto’s bewerken.’ Foto’s worden steeds belangrijker dus dat moet-ie ook kunnen. Volgende vraag: ‘Ik wil video’s bewerken’, hey, dat lijkt me ook wel gaaf, dat je rondjes rond je planten kan filmen, dat wil ik dus ook. Maar er zijn nog meer keuzes: ‘Ik wil gamen’. Nee, dat hoeft niet per se. Hoewel, van de winter, tijdens die donkere rustige dagen, had ik gerust een paar games kunnen spelen. Daar zet ik dus ook een vinkje bij.

  Ik kom bij de laatste vraag: ‘Ik wil met Virtual Reality aan de slag.’ Jemig, dan is het echt net alsof je in mijn bedrijf kan rondlopen als koper. Kijk je links zie je planten, kijk je rechts zie je planten. De sproeiboom rolt in beeld voorbij. Dat zou ook wel iets zijn voor de organisatie van Plantarium dit jaar. ‘Doing Digital Business’ klinkt ook goed als slogan. Waarom nu al opgeven? zou ik zeggen.

  Als alle vinkjes gezet zijn, komt er een advies. En een prijs. Ik slik. Hey, maar de desktop die nu voor me staat van Marktplaats werkt ook prima hoor! Blijft nog coronatijd toch?

  Coen Dekkers
  Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  ard Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  ard
  Gast
  ard

  Om het blauwe scherm te voorkomen in de toekomst zou ik aanbevelen om windows eraf te gooien en b.v. Ubuntu te installeren . Dat werkt altijd en zonder blauwe schermen.