De Boomkwekerij Eerste bomen Floriade dit najaar de grond in

  Eerste bomen Floriade dit najaar de grond in

  0

  Donderdag 2 maart vond in Almere de aftrap plaats voor de Floriade 2022. Hoewel de opening van de wereldtuinbouwexpositie pas over vijf jaar plaats vindt, gaan dit najaar de eerste bomen al de grond in.

  ‘Wereldtuinbouwexpositie’ is een vlag die de lading niet meer helemaal dekt. Midden in Almere moet niet minder dan de groene woonwijk van de toekomst verrijzen. Wethouder Tjeerd Herrema van de gemeente Almere sprak zelfs van de ‘stad van de toekomst’.

  Diverse sprekers benadrukten het verschil met de laatste Floriade in Venlo. Volgens Jan Willem Griep, directeur Tuinbouw & Financiën van de Floriade Almere 2022, slaat de Floriade in Almere een nieuwe weg in. „Deze expositie loopt synchroon met de uitdagingen en kansen van deze tijd.”

  Anthos-directeur Henk Westerhof zei namens Stichting De Groene Stad vooral het gedachtegoed van de groene stad in stand te willen houden en verder uit te willen bouwen, samen met de groensectoren. Ook Griep benadrukte dat de achterban een belangrijke schakel vormt om bij de Floriade te betrekken.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.