Eerste Boomfeestdag in drie jaar om twee redenen bijzonder

De viering van de Nationale Boomfeestdag werd op 10 november voor het eerst sinds bijna drie jaar weer gehouden en was om twee redenen speciaal. In gastgemeente Alphen aan den Rijn opende prinses Irene het naar haar genoemde Prinses IreneBos, terwijl directeur Peter Derksen na 28 jaar afscheid nam.

Veel aandacht was er voor het vertrek van Peter Derksen. Na 28 jaar vertrekt hij als directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Onder meer voorzitter Albert Verlinde sprak Derksen toe: „Er is niet altijd evenveel aandacht geweest voor een groene leefomgeving. Zonder Peter zou de Boomfeestdag nooit zo groot zijn geworden.”

Als dank voor het jarenlange voorzitterschap van Peter Derksen (tweede van rechts), werd er in het Prinses IreneBos een Tilia henryana geplant. Foto: Sam Koster

‘Greenport betrekken bij groen Alphen’

Wethouder Gert-Jan Schotanus heeft het beheer van de openbare ruimte in zijn portefeuille. „In het vergroenen van onze gemeente zijn nog altijd slagen te maken. De recreatieve waarde van groen is in coronatijd onvolprezen bewezen”, zegt Schotanus. De kwekers in Greenport Boskoop, dat binnen de gemeente Alphen aan den Rijn ligt, wil de wethouder hier nadrukkelijk bij betrekken.

Lees meer over de Boomfeestdag 2021 in De Boomkwekerij 24.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties