Eerste Groene Klimaatplein geopend

Donderdag zijn in twee Tilburgse tuincentra groene klimaatpleinen geopend. Het Groene Klimaatplein informeert inwoners hoe ze met hun tuin bij kunnen dragen aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Het Groen Klimaatplein is een plein van zo’n 30 m2 waarin vier thema’s aan de orde komen: water, biodiversiteit, groene daken en vergroening. Bij water staat centraal hoe het kan worden opgevangen en bewaard. Bij biodiversiteit wordt er antwoord gegeven op de vraag hoe je meer vogels, vlinders en bijen in de tuin krijgt. Op het klimaatplein kunnen bezoekers ook terecht met hun vragen over groene daken en het vergroenen van de tuin door tegels te vervangen voor planten.

Op het klimaatplein kunnen bezoekers terecht met hun vragen over groene daken en het vergroenen van de tuin door tegels te vervangen voor planten. (Foto: Tuinbranche Nederland)
Informatie

Op het klimaatplein is altijd een medewerker in de buurt om vragen te beantwoorden. Deze medewerkers krijgen een speciale training om ter zake doende informatie te kunnen geven. Maar er is ook een tablet met informatie over deze thema’s die bezoekers naar zichzelf kunnen mailen en er zijn informatiefolders beschikbaar.

De klimaatpleinen in Tilburg zijn een pilot. De bedoeling is dat er komend jaar over heel Nederland verspreid Groene Klimaatpleinen worden geopend. De Groene Klimaatpleinen in Tilburg zijn een samenwerking tussen de gemeente Tilburg, Interpolis, De Haan Group, Tuinbranche Nederland, Natuurlijk Tilburg en Groenrijk Tilburg.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties