Bloem en Blad Bloemen en planten Eerste Living Light-lampen zien het daglicht

  Eerste Living Light-lampen zien het daglicht

  0

  Een sfeerlamp ontwikkelen die brandt op plantenenergie was de droom van team Nova Innova. Onder leiding van designer Ermi van Oers en samen met de technologie van Plant-e uit Wageningen is het hen drie jaar later gelukt deze droom te realiseren. Eind juni zijn de eerste tien Living Light lampen overhandigd aan de eerste kopers. Aan hen de schone taak om de komende maanden een band op te bouwen met deze bijzondere plant, die zijn licht doet branden wanneer hij liefdevol wordt aangeraakt.

  De dag voor de uitreiking zijn de tien Living Light lampen ontstoken tijdens de virtuele launch die een magische lichtsymphonie als resultaat gaf. ‘Het was een enorm avontuur om de technologie van plantenenergie door te ontwikkelen en zeker niet altijd makkelijk, maar samen met Plant-e hebben we het toch voor elkaar gekregen. Daarbij was geduld nodig, want de natuur is moeilijk te controleren’, vertelt Ermi van Oers. ‘We wilden dat het verhaal, het ontwerp en de techniek elkaar zouden versterken en dus kozen we voor handgeblazen glas, een bamboe gefreesde LED-houder en een 3D-geprinte celcapsule. Zo is elke Living Light lamp een uniek en duurzaam object.’

  De komende tijd worden de Living Light lampen geobserveerd en wordt gekeken naar doorontwikkeling om deze bijzondere levende lichten voor een groter publiek toegankelijk te maken.

  Symbiose tussen mens en natuur

  Living Light is volgens Ermi het levende bewijs dat we met de natuur kunnen samenwerken om in onze hedendaagse behoeftes te voorzien. ‘En hoe de natuur voor jou kan zorgen als jij andersom ook goed voor de natuur zorgt.’ Met de Living Light wil Nova Innova de kracht en waarde van de natuur zichtbaar maken en de symbiose terugbrengen tussen mens en natuur. Team Nova Innova streeft samen met Plant-e naar een toekomst waar planten deel uitmaken van de matrix van duurzame energie, waar steden worden verlicht door de energie die vrijkomt uit stadsparken en waar het Amazonegebied kan functioneren als een ‘powerplant’.

  Bron: Living Light | Foto’s: Ermi van Oers/Nova Innova

  Reageer op dit artikel

  avatar