Elektrisch voertuigje voor divers gewaswerk in productie

Gebr. Ezendam en Hens Hinloopen hebben lichtgewicht apparatuur die elektrisch werkt en modulair is op te bouwen voor gewaswerkzaamheden, in productie genomen.

Afgelopen Plantarium introduceerden Ezendam en Hinloopen hun concept waarmee ze sinds enkele jaren aan het experimenteren zijn: een licht en elektrisch aangedreven voertuigje waarop lvs-apparatuur, schoffel- en bemestingsapparatuur is te bouwen.

Inmiddels zijn er vier van zulke systemen verkocht, meldt Hinloopen. Een voertuigje met lvs-apparatuur erop is ook al geleverd aan een boomkwekerij in Nederland. De andere drie zijn verkocht aan een Japanse kweker.

Basisconcept voor alle teelten

Bedoeling is dat het basisconcept in alle (vollegronds)teelten van de boomkwekerij inzetbaar wordt. Volgens de bouwers is dat per definitie moeilijk omdat er zoveel diversiteit aan plantafstanden bestaat.

Volgens de bouwers kunnen kwekers met het concept kosten besparen in de onkruidbeheersing. Andere voordelen zijn de modulaire opbouw en het tegengaan van bodemverdichting, omdat het een licht voertuigje betreft.

Foto’s: Arno Engels

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties