Engelse dorpjes

Het is donderdag 25 mei; werken op Hemelvaartsdag, dat heb ik niet vaak gedaan in Nederland! In Engeland werkt iedereen gewoon op deze dag. En het heeft hier volgens mij ook geen speciale betekenis, dus het was gewoon een doordeweekse werkdag.

De afgelopen weken heb ik me weer kunnen bezig houden op de boomkwekerij. Mijn stageopdracht loopt op volle toeren en op de kwekerij groeit alles ook als een tierelier met dit weer. Deze week had ook een zwarter tintje vanwege de zielige aanslag op een concert van Ariane Grande in Manchester. Dit was natuurlijk hèt gespreksonderwerp van de dag, want dit is was de bloedigste aanslag in het Verenigd Koninkrijk sinds 2005…

Wat mij in Engeland gedurende mijn stage vooral is opgevallen is de schoonheid van de Engelse dorpjes en sommige steden. Hier kan ik iedere morgen van genieten zodra ik van de hoofdlocatie van Coles Nurseries weg rijd. De afstand tussen de hoofdlocatie en Gaddesby (De locatie waar ik mijn stageopdracht uitvoer) is ongeveer 15 kilometer. Ik kom door dorpjes als Scraptoft, Barksby, South-Croxten en Gaddesby. Deze kleine dorpjes hebben veel overeenkomsten met elkaar qua uiterlijk en kenmerken. De kerk staat bijvoorbeeld meestal op het hoogste punt van het dorp en ook in het midden. Verder zijn deze dorpjes in het centrum heel dicht bebouwd en bevat het ook meerdere pubs waar na het werk de tap vaak open gaat!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties