Enthousiaste reacties op entcursus zij-instromers


Dit voorjaar volgden drie kandidaten zonder achtergrond in de boomkwekerij een entcursus op het bedrijf van David en Chantal Bömer. Het resultaat bij de deelnemers: ¬lachende gezichten, ongeschonden duimen en de hoop op een baan.

„Hartstikke leuk”, zegt Shelley Baert (56) over de cursus. Ze vertelt dat ze 33 jaar secretaresse was en na een burn-out thuis kwam te zitten. Er zijn volgens haar weinig vacatures als secretaresse. Hoe de eerste dag was? Ze begint te lachen. „Ik dacht, dat leer ik nooit. Het was een drama. Ik had m’n mes krom vast en het snijden ging helemaal fout. Maar het enten heeft oefening nodig, ik vind het gepriegel echt leuk en ik wil het goed leren.”

„Ik dacht, dat leer ik nooit”, zegt Shelley Baert (rechts) over het enten. (foto: Ron Barendse)

Vanuit het Perspectief Op Werk-traject heeft Treeport via het UWV een aantal kandidaten aangedragen gekregen. Het doel van de entcursus was om deze zij-instromers ervaring te laten opdoen in de boomkwekerij, zodat zij vervolgens mogelijk aan de slag kunnen bij een van de Treeport-leden.

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 10. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties