Bloem en Blad Bloemen en planten Epipremnum zuivert lucht na toevoegen DNA van konijnen

  Epipremnum zuivert lucht na toevoegen DNA van konijnen

  0

  Epipremnum aureum kan nadat DNA van een konijn aan de plant is toegevoegd giftige stoffen uit de lucht halen en zuiveren. Dit meldt Nu.nl op basis van onderzoek van de University of Washington. De plant zuivert stoffen als chloroform en benzeen.

  Het gebruikte DNA is een enzym dat veel zoogdieren in zich hebben. Het breekt giftige stoffen in het lichaam af.  ‘De hoeveelheden van deze stoffen in een huis zijn niet erg groot, maar kunnen toch gevaarlijk zijn voor kinderen’, zegt professor Stuart Strand in gesprek met The Guardian.

  De onderzoekers hebben het effect van de genetisch gemodificeerde planten vergeleken met niet gemodificeerde planten en geen planten in een ruimte met hoge concentraties benzeen en chloroform. De planten met het enzym van konijnen braken in een week 75 procent van het benzeen af en de chloroform was amper nog meetbaar. Gewone planten hadden nauwelijks effect op de hoeveelheid benzeen in de lucht en geen effect op de chloroform.

  Toch heeft een genetisch gemodificeerde plant in de woonkamer niet voldoende effect op de luchtzuiverheid, volgens de onderzoekers. De plant komt dan te weinig in aanraking met alle lucht om het te kunnen zuiveren.

  Bron: NU.nl | Foto: Shutterstock

  Reageer op dit artikel

  avatar