Erik Tax gaat Treerun exploiteren

Transportbedrijf Erik Tax neemt vanaf 1 september de exploitatie van Treerun over. Dat meldt Treeport.

Door de overname wordt de continuïteit van de ophaal- en verzameldienst gegarandeerd, aldus de Coöperatieve Vereniging Treeport, tot dusver de enige aandeelhouder van Treerun.

Leden van de coöperatie en handelaren buiten de regio Zundert zien wel de voordelen van Treerun, maar er waren ook zorgen over de rentabiliteit van Treerun, die sinds april de eigen broek moet ophouden. Ook vroeg men zich binnen de coöperatie af of Treerun niet oneerlijk concurreert met andere ondernemers in de regio Zundert.

Treeport ging daarom in gesprek met Erik Tax. Die ziet wel mogelijkheden om zijn eigen transportactiviteiten met Treerun te combineren. Daardoor zullen de kosten voor gebruikers reduceren.

Het centrale punt van Treerun blijft gevestigd op het terrein van de CLTV. Zowel Treerun als deze hub blijft ook onder Treeport opereren. De openingstijden worden waarschijnlijk wel iets aangepast. Prijzen en voorwaarden zijn voor 1 september bekend en zullen volgens Treeport niet sterk afwijken van de huidige.