Opinie Coen Dekkers Euonycoins

Euonycoins

0

’T is vrijdagmiddag net na 5 uur. Iedereen is naar huis. Het werk is klaar voor deze week en voor de uitzondering heb ik mezelf een vrije zaterdag geroosterd. ’Mijn stekpubers’ mogen ook een keer uitslapen. Ja, ik gun iedereen wat. Het is nog licht en ik besluit nog even een rondje kwekerij te maken.

Het is stil in de kas. Er vliegen al wat kwikstaartjes rond, er draait even een motortje om de luchtramen wat te knijpen en wat warmte vast te houden, maar dat is alles. Heerlijk. De zon staat laag maar betovert de kas. Ze tekent een schaduw-skyline van plantjes in de zijpaadjes. Ik geniet.

Overal zie ik nieuwe scheutjes, in de topjes, maar ook onderin aan de zijtakjes. Als ik de kluitjes controleer zie ik witte harige wortels. Pluizig, actief, happy; de geur van gezonde potgrond vult mijn neus. Zelfs het groepje bladluizen die ik tegenkom, laat mijn hartje juichen. Er is actie, er is groei, het klimaat is na de donkere winter eindelijk weer prima. En ja, daar profiteren er dus meer van.

Ik sta weer rechtop en kijk tevreden om me heen. Hier groeit echt wat. Hier wordt waarde toegevoegd. Hier worden mijn klanten en uiteindelijk consumentjes vrolijk van. Dit is echt, van mij voor jou. Hier, ter plekke zie ik de koers van mijn Euonymusjes oplopen. In een rechte lijn. Als een Bitcoin op weg naar zijn hoogtepunt. Allebei vol met emotie.

Alleen, dit is echt. Dit kun je vastpakken, aan ruiken, voelen, zelfs proeven. Nu laxeert Euonymus nogal, dus misschien is dat niet altijd aan te raden, eerlijk is eerlijk. Maar hier, vrijdagmiddag, hier gebeurt het. Niet achter een pc, niet in een blockchain, niet in cryptocurrency, niet in bonds, futures, opties, FOMO of andere shit. Maar hier.

Want als er geen bedrijven meer zijn zoals het ’onze’, dan heb je geen zak aan al dat andere. Ja, ik weet ook dat je opgewonden kan raken van een stijl lijntje in een bitcoin-grafiek. Ik weet ook dat er tig fake-verhalen zijn van coin-miljonairs. Rot toch op met je onzin. Dit is de echte wereld jongens, hier betaal ik mijn hypotheek van. In keiharde euro’s, echt niet in euonycoins.

Coen Dekkers
Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

Reageer op dit artikel

avatar