Europarlementariër brengt virtueel bezoek aan boomkwekerij

VVD-Europarlementariër Jan Huitema bracht vorige week een digitaal werkbezoek aan Henk Raaijmakers, voorzitter LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Onderwerp van gesprek was de coronacrisis en de gevolgen voor de Nederlandse en Europese boomkwekerijsector.

Raaijmakers sprak met de politicus via de webcam. Hij benadrukte daarbij het belang van behoud van de transport van boomkwekerijproducten. Nederlandse bomen gaan immers de hele wereld over, maar door de crisis wordt de export binnen en buiten de Europese Unie bemoeilijkt.

Openstellen verkooppunten

Huitema merkte op dat het open houden of weer openstellen van verkooppunten, waaronder tuincentra en bouwmarkten, van groot belang is om de omzetverliezen die de boomkwekerijsector oploopt te beperken. Vooral Frankrijk, Spanje en Italië zijn zwaar getroffen omdat daar tijdens de lockdown alles op slot ging.

Raaijmakers gaf aan dat ook deze tijd weer blijkt hoe belangrijk groen en natuur zijn in de directe leefomgeving van mensen, voor gezondheid, recreatie en welbevinden. Hij pleitte ervoor dat de EU dit in communicatie en promotie mee kan helpen uitdragen en ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld via het project Green Cities, voor een goede ‘herstart’ van de bedrijven in de sector.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties