Europese markt voor tuinplanten is €12,6 miljard

Volgens Royal FloraHolland bedroeg de consumptie van tuinplanten in Europa in 2016 zo’n €12,6 miljard. Duitsland is met 20% de belangrijkste afnemer.

In 2016 heeft Royal FloraHolland voor het eerst onderzoek gedaan naar de markt voor tuinplanten. De consumptie van tuinplanten in Groot Europa bedroeg in 2016 zo’n 12,6 miljard Euro. Het grootste gedeelte van de consumptie, ruim 20%, komt voor rekening van Duitsland. Daarna volgen Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Nederland volgt op ruime afstand met een aandeel van nog geen 3%. In Nederland is de koopbereidheid wel groter dan in Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Bloemen en planten

De totale consumptie van bloemen en kamerplanten nam in 2016 met 1% toe en kwam uit op een totale waarde van 35,9 miljard euro. De consumptie in Oost-Europa nam het sterkst toe.

Litouwen liet de meest sterke consumptiegroei in bloemen en kamerplanten zien, maar ook landen als Letland, Roemenië, Bulgarije en Estland groeiden flink.  Andere landen met een positieve groei waren  Turkije, Malta en Polen. Duitsland noteerde vorig jaar een groei van 5,5%. Verder waren Zweden en Ierland  groeilanden.

De cijfers zijn afkomstig uit een consumentenonderzoek van Royal FloraHolland.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties