De Boomkwekerij Nieuws ’Excel-lijstje werkt prima tussen hovenier en boomkweker’

’Excel-lijstje werkt prima tussen hovenier en boomkweker’

0

„We moeten niet doorschieten in onze automatisering”, zegt Gert van den Top van automatiseringsbedrijf ITG solutions. „Boomkwekers werken met veel verschillende systemen en daarom werkt Excel prima. Werken vanuit een real-time kwekersvoorraad is niet aan de orde.”

„De communicatie tussen kweker en hovenier moet vooral simpel zijn”, aldus Van den Top vanaf De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Hij laat zien hoe via hun systeem een offerte van een hovenier via excel naar een of meerdere kwekers wordt verstuurd. De kweker kan dit excel vervolgens ingevuld terugsturen, waarna het weer wordt ingelezen in het systeem van de hovenier.

’Niet moeilijker maken dan nodig is’

„Ja, het is simpel, maar we moeten het ook niet moeilijker maken”, zegt Van den Top. Hij zegt dat de branche nog lang niet zo ver is dat kwekers real-time voorraden hebben waar hoveniers automatisch mee kunnen werken. „Kwekers hebben nou eenmaal allemaal hun eigen systeem. En als er kwekers zijn die wel realtime hun voorraad bijhouden is dit maar een beperkt aantal. Als je daarmee gaat werken sluit je als hovenier direct een hele groep kwekers uit. Dat wil je als hovenier niet.”, aldus Van den Top. „Excel werkt prima en vlot. Daar zie ik voorlopig niet snel verandering in komen.”

Gert van den Top (links) van ITG solutions vanaf De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg: „Een systeem moet vooral simpel zijn.”
Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar