Extreme buien leiden niet tot grote schade in boomkwekerij

De extreme buien van afgelopen weken hebben op twee of drie incidentele gevallen na, niet voor grote schade gezorgd in de boomkwekerij, voor zover nu bekend is. De hoeveelheid neerslag zorgt wel voor sterke gewasgroei.

Juni gaat de boeken in als zeer warm, nat en zonnig. Na maanden van aanhoudende ondergemiddelde temperaturen, sloeg het weer begin juni plotseling om. 1 Juni werd in Nederland gelijk de eerste officiële zomerse dag genoteerd toen in de Bilt 25,2°C werd gehaald. Maar twee dagen later deden ook de buien hun intrede.

Ondanks het natte weer, is er echter wel sprake van een licht neerslagtekort. Dit wordt vooral veroorzaakt, doordat het warme zonnige weer tussen de buien zorgde voor veel verdamping. Regionaal en zelfs lokaal zijn er wel grote verschillen tussen de hoeveelheid neerslag.

Meer over de impact van het weer op de kwekerij leest u in de Boomkwekerij 14 die aanstaande vrijdag op de mat ligt. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al deze rubriek en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties