De Boomkwekerij Markt FloraHolland heeft aandacht voor pijnpunten beeldveilen

FloraHolland heeft aandacht voor pijnpunten beeldveilen

0

Royal FloraHolland heeft met klanten en telers gesproken over het beeldveilen op de plantenklok. Er is een actielijst opgesteld waar de veiling mee aan de slag gaat.

De klankbordgroep ‘Versterken Plantenklok’ en enkele telers en klanten die bezwaar hebben tegen het beeldveilen op de plantenklok hebben afgelopen week een gesprek met de veiling gehad. In dat overleg is gesproken over (het ontbreken van) representatieve productfoto’s en betrouwbare aanvoerinformatie. FloraHolland geeft aan dat dit niet op orde is en neemt maatregelen dit te verbeteren. Zo zullen producten zonder goede foto achteraan worden geveild en is er de mogelijkheid om op onjuiste foto’s te reclameren. De veiling zal telers intensiever gaan begeleiden.

Daarnaast is er gesproken over het schouwen van producten. Handelaren willen meer ruimte, meer tijd hiervoor hebben en hebben gevraagd of er een alternatief voor de scanner kan komen. De veiling pakt deze punten op.

De klankbordgroep heeft ook aandacht gevraagd voor de snelheid van het veilen en het veilschema. FloraHolland heeft beloofd  hier naar te kijken.

Op 6 september komt de groep en de veiling weer bij elkaar om te kijken naar de status van de actiepunten. Daarna volgt op 4 oktober de invoering van het beeldveilen op de plantenklokken in Aalsmeer en Naaldwijk. Hier wijkt FloraHolland niet van af.

Reageer op dit artikel

avatar