FloraHolland gaat Connect EAB langzaam uitfaseren

  Telers kunnen de Connect EAB tot en met 31 maart 2021 nog blijven gebruiken. Na die tijd zal de EAB voor directe handel ook nog blijven bestaan, maar zullen de kosten hoger worden.

  Royal FloraHolland heeft de deadline voor het 100% gebruik van Floriday opgeschoven naar 31 maart 2021. Tot die periode is de oude Connect EAB nog te gebruiken. Daarna zal het gebruik duurder gaan worden, al is de hoogte van de heffing nog niet bekend. David van Mechelen, financieel directeur van Royal FloraHolland: „De Connect EAB voldoet niet aan de PSD2-wet. Je kunt een alternatieve route gaan ontwikkelen voor telers die door overmacht wellicht niet mee kunnen met het Floriday-verhaal. Die telers zouden bijvoorbeeld met een callcenter kunnen bellen en dan kunnen wij de order invoeren op Floriday. Er zijn meer routes te bedenken, maar in alle gevallen komen er extra kosten bij kijken.”

  Uiteindelijk gaat Royal FloraHolland de Connect EAB uitfaseren. Van Mechelen geeft aan dat het te duur is om twee systemen in de lucht te houden. Bovendien sluit de oude EAB niet aan op de strategie van FloraHolland. „Deze is gebaseerd op bestellen, betalen en bezorgen. Als je een deal maakt in Floriday, kun je direct kiezen hoe je wilt afrekenen en hoe je het transport geregeld wilt hebben. Bij Connect EAB is de deal al afgerond voordat wij het verwerken. Dat sluit niet aan op de nieuwe strategie.” 

  Ijzeren Hein

  Uiteindelijk moet Floriday de plek worden waar alle handel bij elkaar komt. Van Mechelen kan nog niet zeggen wanneer de Connect EAB definitief gaat verdwijnen. „We moeten blijven kijken naar wat leden kunnen. We kunnen een IJzeren Hein zijn, maar als een lid de Connect EAB tegen meerkosten wil gebruiken, dan kunnen we overwegen de oude versie nog even te accepteren. Ik wil niet onredelijk zijn, maar uiteindelijk moeten we wel gas gaan geven richting de toekomst. Het blijft een kwestie van balanceren.”

  Meer informatie over het uitstel van Floriday lees je in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 49. Het artikel is ook alvast hier te lezen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties