Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends FloraHolland komt stapelwagens te kort

  FloraHolland komt stapelwagens te kort

  0

  Klanten van Royal FloraHolland kopen steeds meer fijnmazig in via directe handel en de veilingklok. Dat betekent meer en kleinere transacties en daardoor intensiever gebruik van stapelwagens in de hele keten. De veiling werkt aan oplossingen om dit gebruik te faciliteren.

  In 2017 is het gebruik van stapelwagens fors toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren. Dit komt met name doordat er meer vraag is naar slotplaten bij de groepsvervoerders en kwekers. Bovendien hebben klanten hebben de wens om de box-contracten voor stapelwagens te verhogen en gebruiken ze meer stapelwagens in hun eigen proces.

  Ten slotte is het logistieke verdeelproces verbeterd, zodat de doorloop- en eindtijden beter aansluiten op de wensen van klanten. Om deze verbeteringen te realiseren, heeft FloraHolland meer stapelwagens nodig.

  De vraag naar en het gebruik van stapelwagens is in de hele keten sterk gestegen, waardoor er op piekdagen een tekort aan stapelwagens ontstaat. FloraHollan is zich daar van bewust dat dit een onwenselijke situatie is.

  FloraHolland geeft aan op drie manieren de beschikbaarheid van stapelwagens in de keten beïnvloeden:

  -Toepassen van interne nachthuur

  -Sturen op uitgifte van lege stapelwagens

  -De verbeteringen in de verdeelprocessen op de exportlocaties stoppen

  Als er de komende twee maanden een tekort aan stapelwagens ontstaat dan zet FloraHolland op korte termijn één of meerdere van deze mogelijkheden in. Deze mogelijkheden dragen bij om op een goede manier door de piekperiode te komen. Voor de langere termijn werkt de veiling aan structurele oplossingen.