Floramedia introduceert Green Trend Report

Communicatiebedrijf Floramedia kwam op 25 april met haar eerste Green Trend Report naar buiten. „Print blijft voor ons belangrijk, maar we willen met dit trendrapport laten zien dat we de markt begrijpen”, aldus algemeen directeur Merthus Bezemer.

Floramedia had voor de presentatie van haar Green Trend Report 2017/2018 haar relaties uitgenodigd in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Daar lichtte Bezemer in het Engels het waarom van het rapport toe. „Groen wordt door veel consumenten gezien als ’nice to give’ en ’nice to have’. Maar groen is veel meer dan dat. Wij willen groen positioneren als essentieel. In plaats van de slogan ’Bloemen houden van mensen’ moet het startpunt van communiceren in de groene industrie zijn: ’People need plants’.”

Bezemer zei dat veel tijd is gestoken in het maken van het rapport. „Wij willen als bedrijf laten zien dat we de markt begrijpen en laten zien hoe de groene branche kan inspelen op trends. Slechts weinig kwekers bezoeken retailers en er wordt door partijen in de groenbranche ook maar relatief weinig consumentenonderzoek gedaan. Met dit Green Trend Report laten we zien dat we hebben geluisterd naar wat de groene wereld ons wil zeggen.”

Trendsettende voorbeelden

Floramedia had twee sprekers uitgenodigd van bedrijven die als trendsettend voorbeeld in het Green Trend Report worden genoemd. Jurgen van der Ploeg van Faro Architectuur vertelde over Tiny TIM. Een kleine verplaatsbare, zelfvoorzienende woning waarmee kan worden ingespeeld op de trend van flexibiliteit en de behoefte aan sociale contacten. De woningen kunnen bijvoorbeeld tijdelijk in groepsverband op een braakliggend terrein worden geplaatst. De woningen bieden de bewoners op die manier de mogelijkheid om in een open, groene omgeving te wonen.

Nienke Hoogvliet van Seaweed research ging in op de mogelijkheden die zeewier biedt. Zij kwam zeewier tegen bij haar zoektocht naar duurzame materialen en kwam er achter dat zeewier gebruikt kan worden voor het maken van vloerkleden en bijvoorbeeld stoelzittingen.

Kijk hier voor meer informatie over het Green Trend Report.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties