Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Flores El Capiro International Grower of the Year

  Flores El Capiro International Grower of the Year

  0

  Chrysantenkwekerij Flores El Capiro uit Colombia heeft de AIPH Grower of the Year Award gewonnen, zo maakte de organisatie op 24 januari bekend tijdens de vakbeurs IPM in het Duitse Essen. Van den Berg RoseS won zilver in de categorie Snijbloemen.

  • Delegatie van Flores El Capiro neemt de Grower of the Year award in ontvangst.

  • Van den Roses Roses neemt de tweede prijs in de categorie Snijbloemen in ontvangst.

  Flores El Capiro is een van de grootste chrysantenproducenten ter wereld. Capiro heeft 75 ha productie en heeft plannen om te groeien naar 100 ha. De chrysanten worden per zeecontainer geëxporteerd. Capiro won tevens goud in de categorie Snijbloemen.

  Van den Berg RoseS – met vestigingen in Nederland, China en Kenia – werd tweede in de categorie Snijbloemen. LLC TK-Podosinki uit Rusland, ook een rozenteler, werd derde.

  Potplanten en Bomen

  Het Chinese Gui Zhou Miaofu Urban Horticulture won het goud in de categorie Potplanten en Bomen. Het zilver ging naar Bransford Webbs Plant uit het Verenigd Koninkrijk. Brons was er voor Boomkwekerij Ebben uit Nederland. Erik Boterdaele uit België kreeg een Honorary Award.

  In de categorie Jonge Planten ging het goud naar Graff Kristensen uit Denemarken. Het zilver was voor Beijing Nabobay Horticulture uit China.

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.