Floricode introduceert gratis bloemen- en planten-app

Floricode introduceert de gratis app FloriBook als opvolger van het VBN-codeboek. De app, die beschikbaar is voor smartphone en tablet en dagelijks wordt bijgewerkt, geeft toegang tot het volledige Floricode productbestand van snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten.

Via de app kunnen gedetailleerde botanische gegevens en sorteerkenmerken worden gezocht over een bloem, plant of productgroep op basis van: VBN-productcode, naam, kleur of productgroep. De tool is bedoeld voor bijvoorbeeld kwekers, veredelaars, veilingmedewerkers en inkopers, zodat zij snel de juiste en meest actuele informatie over elke bloem en plant kunnen vinden.

Van elk opgevraagd product kunnen de volgende gegevens worden gezocht:
– taxonomische productfoto
– productnaam
– VBN-productcode
– cultivar
– geslacht
– VBN-productgroep
– RHS kleurcodes (hoofdkleur)
– verplichte en geadviseerde sorteerkenmerken
– beschikbaarheidskalender
– belangrijkste botanische kenmerken.

De app – die te downloaden is in de App Store en Google Play – is Nederlandstalig, maar zal halverwege dit jaar ook in het Engels verkrijgbaar zijn. Floricode stelt de app gratis ter beschikking als onderdeel van haar taken op het gebied van productregistratie en –codering voor de sierteelt.

Soortgelijke apps
Vorig jaar verschenen soortgelijke apps van OutdoorPlants (bloemen- en kamerplantenapp). Vorige maand tijdens de IPM kwam het bedrijf met een tuinplanten-app. Voor deze drie apps moet echter betaald worden.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij