De Boomkwekerij Nieuws Floridata introduceert inkoopprijsindex

Floridata introduceert inkoopprijsindex

0

Floridata introduceerde afgelopen donderdag 17 januari een nieuwe dienst: de Inkoopprijsindex. Dit deed ze op het FloriData Event ter gelegenheid van haar vijfjarig bestaan.

Volgens Floridata is er op dit moment geen representatieve inkoopprijsindex in de sierteeltsector. Dit komt door de toename van directe stromen en opkomst van diverse platformen. De inkoopinformatie is daardoor versnipperd. Floridata signaleerde na een inventarisatie onder handelaren en kwekers dat er behoefte is aan een dagelijkse, onafhankelijke, betrouwbare inkoopprijsindex, die gebaseerd is op alle soorten transacties.

Een inkoopprijsindex kan gebruikt worden om transparant en snel de inkoopprijs te kunnen bepalen, als middel om inzicht te geven en de performance te meten, termijncontracten af te sluiten en abrupte prijsveranderingen sneller te kunnen begrijpen

Net als bij alle andere diensten van Floridata, is de informatie niet herleidbaar naar individuele partijen. De data en inzichten blijven van de partijen zelf die de data aanleveren. Ook de kosten worden gedragen door de Floridata deelnemers die meedoen.

Floridata inventariseert momenteel welke deelnemers (zowel handelaren als kwekers) willen meedoen aan de inkoopprijsindex.

Reageer op dit artikel

avatar