Franse architecten bewonderen Brabantse bedrijven

Landschapsarchitecten uit Frankrijk bezochten woensdag verschillende boomkwekerijen in Brabant.

Het Franse bezoek was georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Parijs samen met handelsbond Anthos. Doel is kennis vergaren en ook uitwisselen, aldus landbouwraad Cindy Heijdra die mee was met de architecten. „En hopelijk genereert dit bezoek business in de toekomst, ofwel dat Nederlandse kwekers meer producten in Frankrijk kunnen afzetten.”

Drie jaar geleden was er een vergelijkbaar bezoek aan de Nederlandse boomkwekerij, toen van Britse en Ierse architecten en de landbouwraad in Londen. „Dat heeft toen zeker handel opgeleverd voor een aantal bedrijven”, aldus Leon Smet van Anthos, die de Fransen eveneens vergezelde.

Ook Rotterdamse projecten bekeken

Dinsdag bezochten de Fransen Rotterdam om een aantal beplantingsprojecten te bekijken, inclusief daktuinen. Daar is ook aandacht besteed aan waterberging. Heijdra: „Nederland is goed in een geïntegreerde aanpak van stedelijk groen, dat vinden de Fransen interessant.”

Op woensdag werden Smits Boomkwekerij en Van Oosterwijck Vaste Planten in Molenschot bezocht, ABCoop en De Spankert in Boxtel, M. van den Oever in Haaren en Boomkwekerij Udenhout. Het vakblad was aanwezig bij Smits (foto’s).

Donderdag zijn de architecten in Zundert, bij Maasplant en Boot & Dart.

Foto’s: Arno Engels

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties