’Franse consument durft het weer aan om Buxus te kopen’

„Misschien hebben we geluk, maar we hebben al een paar jaar geen last meer van buxusmot”, zegt eigenaresse Sophie Ducarre van het Franse tuincentrum Le Temps des Fleurs. Het tuincentrum merkt heel langzaam weer een stijgende vraag naar Buxus.

Ducarre heeft de indruk dat de problemen met buxusmot op zijn retour zijn. „Misschien hebben we geluk, maar we hebben er al een paar jaar geen last meer van. We hebben dit voorjaar ook niets hoeven te behandelen. De twee, drie jaar hiervoor was dat anders, gedurende die periode daalde de verkoop van Buxus stevig.”

Het bedrijf in de Dordogne merkt nu heel langzaam weer een stijgende vraag. Wat er het afgelopen najaar was ingekocht, is vrijwel uitverkocht. „Mensen durven het weer aan om Buxus te kopen”, zegt Ducarre. Desondanks verkoopt het tuincentrum ook veel alternatieven. „We bieden veel keus, maar onze klanten moeten er nog aan wennen, zijn te veel opgegroeid met Buxus.”

Bij het Franse tuincentrum Le Temps des Fleurs pakt een consument een Ilex crenata ’Dark Green’ uit het schap. „Onze klanten moeten nog aan alternatieven wennen, zijn te veel opgegroeid met Buxus”, aldus de eigenaresse. (Foto: Emiel van den Berg)

Hoe ziet Ducarre de toekomst van deze alternatieven? En hebben andere bedrijven in Frankrijk dezelfde ervaring als Ducarre? In De Boomkwekerij 12 leest u meer over de ontwikkelingen op Europese Buxus-markt. Dit nummer ligt vanaf 5 juni bij abonnees op de mat. Lees het artikel ’Buxus-markt nog niet in evenwicht’ ook in ons digitale magazine (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties