‘Nieuwe stokkendrager werkt sneller, beter en ergonomischer’

Vincent Nicolaï kweekt samen met zijn familie in het Belgische Sint-­Truiden op grote schaal fruitbomen. Dit jaar namen ze tot grote tevredenheid een nieuwe stokkendrager in gebruik.

Op ongeveer tachtig hectare produceert Nicolaï jaarlijks zo 2,4 miljoen stuks fruibomen, waarvan 1,2 miljoen leverbaar. Naast de tweejarige teelt van fruit­bomen ontwikkelen ze nieuwe appel­variëteiten middels klassieke veredeling en selecteren van mutanten.

Het laatste deel van maart en de maand april van dit jaar stonden voor Nicolaï grotendeels in het teken van de nieuwe aanplant. Hierbij gebruikten ze voor het eerst de nieuwe stokkendrager.

De nieuwe stokkendrager in bedrijf.
De nieuwe stokkendrager in bedrijf. (foto: Kwekerij Johan Nicolaï)

De nieuwe stokkendrager is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Damcon uit Opheusden. Nicolaï is erg tevreden met het nieuwe werktuig, dat beter, sneller en ergonomischer is.

Meer weten?

Benieuwd wat de voordelen voor Nicolaï en zijn personeel precies zijn? En hoeveel stokken ze per dag nu feilloos steken? Lees dan het hele artikel in De Boomkwekerij nr. 12 of via mijnboomkwekerij. Geen (digitaal) abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties