Gebeld

  De hele dag is ie stand-by. Echt de hele dag. Mijn vaste lijn is continu doorgeschakeld naar mijn mobiel. Elke nacht wordt-ie opgeladen. Er komen mails binnen, WhatsAppjes, Floriday-orders, nog wat Florecomberichten en een enkel sms’je. Nu heb ik zelfs een app om bestellingen te doen bij mijn vaste toeleverancier.

  Ik heb Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Skype, YouTube en Snapchat. Ik kan er tv op kijken via mijn internet­provider, Delta Tv. Ik lees het Eindhovens Dagblad, het Alge­meen Dagblad, Nu.nl en zelfs het aloude Teletekst wordt regelmatig aangeklikt. 

  Ik kan er de verwarming in de kantine en kantoor hoger mee zetten. Hij heeft een landkaart waar alle landen in de wereld die ik bezocht heb in mijn leven zijn aangekruist en Google Maps brengt me bijna feilloos op alle plekken van de wereld.

  Via een app krijg ik informatie van de school van mijn dochter over allerlei leuke projecten die ze doen en laat de school weten wanneer er weer gesprekjes plaatsvinden. Met een andere app kan ik starttijden boeken op de golfbaan en ik heb zelfs een app waarop ik kan zien wanneer mijn dochter hockeytraining of wedstrijd heeft. Voor de leuk heb ik Birdnet, een app waarmee ik vogelgeluiden kan opnemen, laten analyseren en lezen welke vogeltjes ik gehoord heb. Gisteren ontdekte ik een app die ’smart things’ heet. Nou, gelooft u mij, daar durf ik niet eens op te klikken, want als dat nog slimmer is dan wat ik allemaal al gebruik, dan word ik gek! 

  Dit verslavende ding telt ook nog eens mijn aantal stappen per dag en waarschuwt me als ik te veel op mijn luie reet heb gezeten dat ik wat moet gaan bewegen! Ik was bang om de afvalwijzer te gaan gebruiken maar gelukkig geeft die alleen tips wanneer het huisvuil aan de straat moet. 

  Echt, dat ding weet en kan alles . Maar één essentieel ding ontbreekt: waarom krijg je altijd de belangrijkste telefoontjes als je op de wc zit? Daar moet toch ook iets voor te vinden zijn?

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties