Opinie Coen Dekkers Geen column

Geen column

0

Hallo beste lezers, deze week is er geen column van Coen Dekkers in de boomkwekerij. Helaas, maar het is niet gelukt. Wij, als redactie, hebben Coen wel gesproken en we zullen even uitleggen wat er gebeurd is.

Na de jaarwisseling, toen Coen zijn computer opstartte, zag hij dat zijn mailbox weer eens vol was. Weer dat irritante mailtje van de postmaster: Delivery to your mailbox was refused because it would exceed its Quota. Quota? Hij produceert plantjes, geen melk, was zijn eerste reactie. Maar goed, zijn digitale postbus was dus geblokkeerd. Nadat ’ie dat gefixt had, besloot ’ie het roer flink om te gooien.

Omdat hij wel tevreden was over 2017, gooide hij er zo, hup, een dikke €50 tegenaan voor een ander mailprogramma. Alsof het niks was. Outlook2016, want dat klonk wel modern genoeg. Voor iets wat eerst gratis was, is €50 toch ineens al geld genoeg, redeneerde ’ie. Dus, betaald, gedownload en geïnstalleerd. Tenminste, dat dacht hij. Want als ’ie erop klikte gebeurde er niks. Helemaal niks. Na flink wat gegoogle, heeft ’ie dat programma met pijn in zijn buik eraf gegooid. Hij zag zijn €50 zo verdampen, vertelde hij ons. Dat bleek mee te vallen, want hij kon het opnieuw downloaden en installeren. Dat viel al niet tegen.

Wat wel tegenviel was dat Windows intussen besloot een update uit te voeren, en het werd dus zowat een dag wachten tot dat klaar was. Opstarten en afstarten alsof het niks was. Maar oké, ook dat ging voorbij. Toen Outlook het eindelijk deed, bleek dat ’ie zijn ’accounts’ nog moest instellen. Nu is Coen niet achterlijk, dus dat zag ’ie aankomen en hij kopieerde de instellingen van zijn oude mailprogramma… U snapt het al, zo werkt het lekker niet. Want dat was een POP3-server, geen IMAP. En Outlook werkt wel met een IMAP-account. En een andere SMTP-server en verschillende poorten. Bovendien was er een SSL nodig. Volgt u het nog? Nee, Coen ook niet, dus is er geen column deze week.

Wij als redactie vinden dat ook erg vervelend. Dus we hebben hem gevraagd of ’ie zijn column volgende keer handgeschreven wil faxen. Typen wij het wel over, a la 1985.

Reageer op dit artikel

avatar