De Boomkwekerij Nieuws Geen draagvlak voor logistiek depot in Oost-Vlaanderen

Geen draagvlak voor logistiek depot in Oost-Vlaanderen

0

Er bestaat onder boomkwekers, siertelers en andere betrokkenen geen draagvlak voor een logistiek depot in Oost-Vlaanderen. Dat is een van de conclusies uit onderzoek van POM Oost-Vlaanderen naar mogelijke logistieke verbeteringen voor de regio.

Gekeken is of een logistiek depot in Oost-Vlaanderen op draagvlak kon rekenen. Dat lijkt niet zo te zijn. Een van de redenen is dat de afstand van kweker naar handelaren kleiner is dan voor kwekers in andere regio’s. Dit komt omdat een behoorlijk aantal handelaren in Oost-Vlaanderen (Lochristi) zit. Zelf rijden is dan relatief goedkoper dan collectief vervoer, zo is de redenering van kwekers.

Voor de lange termijn pleiten de onderzoekers voor de oprichting van een digitaal logistiek platform voor Oost-Vlaanderen met een neutrale beheerder.

Verder moeten volgens het rapport initiatieven als automatiseringspakket PlantsOnCloud (POC) en samenwerkingsverband van Belgische kwekers Belbex worden uitgebouwd.

Lees hier het hele rapport.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar