Geen FlowerTrials, wel tonen van sortiment

De zeventiende editie van de FlowerTrials kwam eraan. De coronacrisis heeft echter roet in het eten gegooid. In week 24 vinden de Trials voor het eerst niet plaats. Diverse van de 62 deelnemers zoeken toch naar wegen om hun assortiment te tonen. Nadrukkelijk laat het bestuur weten dat dit niet onder de vlag is van FlowerTrials. Er is dus zeker geen sprake van een afgeslankte, digitale FlowerTrials.

FlowerTrials zijn inmiddels een begrip bij veredelaars, vermeerderaars, telers, handelaren en afzetkanalen van pot- en perkplanten. In hun nieuwe agenda wordt het evenement in week 24 steevast als eerste genoteerd.

Begin april heeft het bestuur van FlowerTrials moeten besluiten het evenement te cancelen. „We betreuren deze beslissing ten zeerste maar onder deze omstandigheden is het noch verantwoord, noch haalbaar of gepast door te gaan met de planning van een groot evenement in onze sector. In afwachting van betere tijden houden we het concept en imago van FlowerTrials intact met online informatie”, liet voorzitter Norman Cools de deelnemende bedrijven eind maart al weten. Hij baalt hier ontzettend van laat hij in een interview in De Bloemisterij weten, zeker omdat dit zijn eerste editie als voorzitter zou zijn geweest. (Lees het interview met Norman Cools als PLUS-artikel in De Boomkwekerij, met inlog)

Norman Cools

Diverse reacties

De boodschap van de voorzitter kon rekenen op begrip. Enkele deelnemers hebben de organisatie direct laten weten dat zij geen evenement in week 24 houden. Andere hebben aangegeven dat ze, indien de omstandigheden het toelaten, individuele displays plannen in week 24 of later in het jaar.

Weer anderen zijn aan de slag gegaan met het online promoten van hun noviteiten en toekomstige ontwikkelingen in pot- en perkplanten. Vooral zij willen dus de kans niet voorbij laten gaan om nieuwe genetica aan geïnteresseerden te tonen; juist in een rustigere periode, half juni, en aan het begin van een nieuw orderseizoen.

In de Bloemisterij vertellen diverse deelnemers hoe zij hebben ingespeeld op het niet doorgaan van de FlowerTrials. (Hun veelal digitale alternatief is ook te lezen als PLUS-artikel in De Boomkwekerij, met inlog.)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties