De Boomkwekerij Gestopt TCO-boegbeeld: ’Veel bereikt in de laanboomregio’

  Gestopt TCO-boegbeeld: ’Veel bereikt in de laanboomregio’

  0

  Politicus en organisatieadviseur Eppie Klein kijkt met voldoening terug op zijn voorzitterschap van Tree Centre Opheusden.

  Klein denkt dat er belangrijke zaken zijn bereikt in de laanboomregio. „Het was in het begin moeilijk, maar er is wel het vertrouwen gewonnen van de leden om door te zetten met TCO. En nu volhouden.”

  Volgens Klein is bij leden ook de bewustwording gegroeid dat je samen verder komt, ook al zijn het individuele ondernemers. „Gezamenlijk kun je ook meer, qua organisatie, qua financiën, qua subsidies binnenhalen.”

  Klein denkt ook dat TCO inmiddels in Nederland en in het buitenland een zekere bekendheid heeft verworven. Hij memoreert ook het Agro Business Centre, dat nu wordt ingericht en waar TCO straks een permanent laanboomgebouw krijgt.

  ’Randen opgezocht’

  Klein zegt dat hij voor TCO ook wel de randen heeft opgezocht. „In de goede zin van het woord. Ik denk dan met name aan ons bezoek aan Europarlementariërs in Brussel.”

  Klein noemt specifiek ook de samenwerking met de handelsbond. „Ik heb veel waardering voor onze vrienden van Anthos, wat die club internationaal allemaal doet. Gewoon, mouwen opstropen, daar houd ik van.”

  „TCO heeft Anthos nodig”, stelt de gestopte voorzitter. En LTO? „De vereniging TCO heeft LTO niet direct nodig, individuele kwekers zeker wel.”

  Klein wilde zelf stoppen als voorzitter. „Het is goed zo.” Zijn aandacht blijft onverminderd met zijn organisatieadviesbureau ECM Dialoog in Elburg. Daarmee blijft hij actief in de agrosector. „We doen met een enthousiast team veel in de landbouw, fruitteelt, en ook boomteelt.”

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.